Drammen Kiropraktikk og Helse følger personvernforordningen, General Data Protection Regulation (GDPR).

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Drammen Kiropraktikk og Helse samler inn og bruker personopplysninger, og den gir en oversikt over hva som skjer med dine personopplysninger når du besøker vår nettside eller registrerer deg som pasient i vår klinikk.

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og IP-adresse.

Drammen Kiropraktikk og Helse, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Statistikk

Drammen Kiropraktikk og Helse samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på www.drammenkiropraktikk.no. Opplysningene behandles i avidentifisert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics på vårt nettsted. Dette er et verktøy med åpen kildekode (GPL) og som er installert på en egen server hos driftsleverandøren. Drammen Kiropraktikk og Helse administrerer informasjonen fra Google Analytics. Informasjonen fra dette verktøyet utleveres ikke fra Drammen Kiropraktikk og Helse til ytterligere aktører.

Hvis du vil ha mer informasjon om Google Ads og Google-konverteringssporing, kan du se Googles personvernregler her.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Følgende informasjonskapsler brukes på www.drammenkiropraktikk.no:

  • Vår publiseringsløsning (WordPress) plasserer en sessioncookie (en midlertidig informasjonskapsel) på din maskin når du går inn på www.drammenkiropraktikk.no. Denne slettes automatisk når du går ut av siden.

Du kan konfigurere nettleseren din til å informere deg om bruken av informasjonskapsler slik at du kan avgjøre fra sak til sak om du vil godta eller avvise en informasjonskapsel. Alternativt kan nettleseren din konfigureres til automatisk å godta informasjonskapsler under visse forhold eller for alltid å avvise dem, eller å automatisk slette informasjonskapsler når du lukker nettleseren din. Deaktivering av informasjonskapsler kan begrense funksjonaliteten til dette nettstedet.

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

Vi ønsker å være tilgjengelig for våre kunder og potensielle kunder i sosiale medier og har derfor profil blant annet på Facebook og Instagram. Formålet med disse sidene er å gjøre våre tjenester, vår kontaktinformasjon og åpningstider tilgjengelige for våre kunder/pasienter og potensielle pasienter. Dersom du ønsker å ta kontakt med oss ved hjelp av disse kanalene oppfordrer vi deg til ikke å dele personopplysninger. Dersom du har et spørsmål som innebærer deling av dine sensitive personopplysninger (eks. opplysninger om din helse) anbefaler vi at du heller kontakter oss per telefon slik at vi kan hjelpe deg.

Personopplysninger

Når du kommer til oss for behandling første gang, blir du bedt om å fylle ut et førstegangsskjema med personopplysninger og kontaktinformasjon. Fødselsdato og adresse trenger vi for å kunne opprette en journal på deg, som vi er lovpålagt å gjøre. Adresse trenger vi for å sende ut faktura. E-postadresse trenger vi dersom du ønsker å motta øvelser på epost, men dette er frivillig og basert på ditt samtykke. Disse opplysningene vil bli lagret i journalsystemet. Skjemaet blir deretter arkivert i vårt arkivsystem, sammen med andre dokumenter du evt. gir til din behandler (f.eks. svar på billeddiagnostikk, henvisning fra spesialist mm.). Det registreres ulike typer personopplysninger i arkivsystemet. Informasjon som omhandler din helse registrerer vi for å kunne yte forsvarlige og gode helsetjenester. Registrering, lagring og oppbevaring skjer i henhold til arkivlovgivningen, med dobbel lås.

På bakgrunn av ditt samtykke, kan din terapeut hos Drammen Kiropraktikk og Helse hente ut informasjon fra din fastlege eller ditt røntgeninstitutt. Hensikten med dette er at vi skal kunne kunne yte forsvarlige og gode helsetjenester.

Du får mulighet til å samtykke til dette på førstegangsskjemaet du fyller ut når du kommer til behandling.

Physica/Aspit brukes som journalprogram ved klinikken. Dette er en journalprogramleverandør som er GDPR-godkjent.

Drammen Kiropraktikk og Helse benytter ditt telefonnummer for å kontakte deg vedrørende avtaler du har hos oss, fakturaer eller forsikringsinformasjon, dersom du ønsker å bruke din helseforsikring hos oss. Alle våre medarbeidere som er autorisert helsepersonell har taushetsplikt

Telefonsamtaler (telefonnummer fra og til, samt tidspunkt for samtalen) logges i vår telefonsentral. Denne loggen er nødvendig for administrasjon og drift av systemet, samt at den benyttes som grunnlag for statistikk på aggregert nivå. I tillegg har ansatte en oversikt over de siste anropene på sine egne telefoner. Dersom en telefonsamtale er knyttet til en enkeltsak, vil det kunne bli skrevet et notat etter samtalen som journalføres. Det gjøres ingen øvrig systematisk registrering av telefonsamtaler hvor innringer kan identifiseres. Klinikken vår bruker ulike leverandører av telefoni derav Telenor og Telia.